Volkswagen Bedrijfswagens start praktijktest met e-Crafter

Gepubliceerd op
Dinsdag 2 januari 2018

Volkswagen Bedrijfswagens heeft in Hannover de eerste exemplaren van de e-Crafter ceremonieel overhandigd aan enkele grote internationale klanten. Deze bedrijven gaan de nieuwe elektrische bestelauto tot medio volgend jaar in de praktijk testen. De e-Crafter komt naar verwachting in het najaar van 2018 op de Europese markt.

“We hadden de e-Crafter al samen met onze klanten voor onze klanten ontwikkeld”, aldus Dr. Eckhard Scholz, bestuursvoorzitter van Volkswagen Bedrijfswagens. “Nu schakelen we voor de laatste, belangrijke testfase de hulp in van een aantal fleetowners. Hun bevindingen kunnen voor verbeteringen zorgen aan het uiteindelijke productiemodel van de e-Crafter.”

Er gaat niets boven praktijkervaring. Daarom test een aantal grote klanten uit Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk de e-Crafter van Volkswagen Bedrijfswagen voordat het model wordt geïntroduceerd. De klanten zijn ondermeer pakketvervoerders, energiebedrijven, handelsondernemingen en retailers met bestelauto’s die iedere dag tussen de zeventig en honderd kilometer afleggen en honderden keren stoppen. Dit geldt voor zo’n 85 procent van alle stedelijke ritten, blijkt uit een door Volkswagen Bedrijfswagens uitgevoerde analyse van 210.000 ritprofielen bij 1.500 klanten. De e-Crafter is ontworpen voor exact dit stedelijke gebruik en heeft een 100 kW batterij aan boord, een actieradius van zo’n 160 kilometer* en een begrensde topsnelheid van 90 km/u.