Legendarisch VW Bus Festival is terug van weggeweest

Woensdag 24 mei 2023

  • 16 jaar na dato maken fans zich weer op voor ‘s werelds grootste bijeenkomst van Volkswagen-busjes
  • Van 23 t/m 25 juni op het Messegelände in Hannover
  • Exposities, concerten en tal van activiteiten voor tienduizenden bezoekers
  • ‘Early bird’ korting bij start kaartverkoop op 23 maart

Liefhebbers van Volkswagen-busjes opgelet: het legendarische VW Bus Festival is terug van weggeweest! 16 jaar na de laatste editie zetten duizenden Volkswagen-busjes binnenkort koers naar Hannover, waar van 23 t/m 25 juni het VW Bus Festival 2023 plaatsvindt, de grootste bijeenkomst van Volkswagen-busjes ter wereld. Tickets gaan vanaf vandaag in de verkoop. Wees er dus wel snel bij, want een beperkt aantal toegangskaarten wordt aangeboden met een speciale ‘early bird’ korting.

Volkswagen Bedrijfswagens verwacht zo’n 6.000 Volkswagen-busjes en meer dan 60.000 nieuwsgierige bezoekers te mogen verwelkomen op het VW Bus Festival, dat in 2007 voor het laatst werd georganiseerd. De parkeervelden rond het Messegelände in Hannover - met de Hermesplatz als centrale ontmoetingsplaats - transformeert tijdens het festival in één grote camping.

Drie dagen lang alleen maar Volkswagen-busjes

Er staan honderden activiteiten op het programma, met live muziek en een concours d’élégance. Vele shows en exposities zijn gewijd aan de Volkswagen-bus. Er is een markt voor onderdelen en souvenirs, en op de grote foodmarkt komen de festivalbezoekers ook culinair aan hun trekken. “Of je nou liefhebber bent van prachtig gerestaureerde ‘Bulli’s’ of juist graag sleutelt, er is voor iedereen wel wat te beleven”, zegt Lars Krause, lid van de Raad van Bestuur voor sales en marketing. “En voor de kinderen is er in de Bulli Kids Club volop vermaak.”

Tickets vanaf 23 maart in de verkoop

Dagkaarten voor het VW Bus Festival kunnen uitsluitend via de officiële website van het festival worden besteld: www.vw-bus-festival-2023.de. De tickets gaan op 23 maart om 10.00 uur in de verkoop. Een gelimiteerd aantal toegangskaarten wordt aangeboden met ‘early bird’ korting.

Overvol festivalprogramma

Voorafgaand aan de opening van het festival vertrekt een lang konvooi Volkswagen-busjes vanaf de fabriek in het noordwesten van Hannover via het stadscentrum naar het festivalterrein. Op het festival worden talloze historische, merkwaardige en jonge bussen gepresenteerd. Zo is er bijvoorbeeld de oudste Volkswagen T1 met de bijnaam ‘Sophie’ (bouwjaar 1950, chassisnummer 20-1880) te zien, maar ook de zachtroze T2-camper die tot 2008 eigendom was van rocklegende Pete Townshend. Op een grote kampeerexpositie staat de allereerste T3 ‘California’ naast zijn opvolgers. Uiteraard geeft ook de jongste generatie van Volkswagen acte de présence: de nieuwe Multivan en elektrische ID. Buzz.

Filmpremière tijdens VW Bus Festival

Op vrijdagavond verandert het festivalterrein in een grote openlucht drive-in cinema. Op een groot scherm wordt het social media platform ‘BULLILOVEstories’ als roadmovie vertoond. In deze film vertellen verschillende liefhebbers over hun avonturen met hun Volkswagen-bus.

Ticketprijzen VW Bus Festival 2023:

Vrijdag 23 juni 2023

Volwassene: € 10

Kind (6-17 jaar): € 5

Zaterdag 24 juni 2023

Volwassene: € 15

Kind (6-17 jaar): € 5

Zondag 25 juni 2023

Volwassene: € 10

Kind (6-17 jaar): € 5

Voor kinderen jonger dan 6 jaar is de toegang gratis.

Meer informatie over het VW Bus Festival is te vinden op www.vw-bus-festival-2023.de.