Elektrische ID. Buzz eerste auto van Volkswagen Groep die ook autonoom rijdt

Vrijdag 5 maart 2021

Volkswagen Bedrijfswagens maakt in hoog tempo vorderingen met de ontwikkeling en implementatie van autonoom rijden. “Dankzij het groene licht van de Raad van Toezicht van de Volkswagen Groep voor ons R&D-programma ‘Autonomous Driving’ zetten we de koers uit voor de toekomst van mobiliteit. Autonoom, elektrisch rijden gaat een belangrijke bijdrage leveren aan stedelijke mobiliteit en verkeersveiligheid. Onze modellen zijn de logische eerste keuze om dergelijke systemen toe te passen,” aldus Carsten Intra, CEO van Volkswagen Bedrijfswagens.

Bij Volkswagen Bedrijfswagens wordt momenteel hard gewerkt aan de introductie van geautomatiseerde systemen voor verkeerstoepassingen in 2025. Christian Senger, hoofd Autonomous Driving: “Dit jaar voeren we in Duitsland voor het eerst proefprojecten uit, waarbij het zelfrijdende systeem van Argo AI wordt gebruikt in een model van de toekomstige ID. Buzz van Volkswagen Bedrijfswagens. Het doel is om een ​​ride-hailing- en pooling-concept te ontwikkelen dat vergelijkbaar is met wat de autodeeldienst MOIA van Volkswagen tegenwoordig aanbiedt. Halverwege dit decennium krijgen onze klanten dan de kans om door autonoom rijdende voertuigen naar hun bestemming in geselecteerde steden te worden gebracht.”

Belangrijke stap op weg naar autonoom rijden

Als onderdeel van hun samenwerking hebben Ford Motor Company en Volkswagen Bedrijfswagens evenveel geïnvesteerd in Argo AI, een bedrijf dat is gespecialiseerd in softwareplatforms voor autonoom rijden. Het doel is het consistent en snel ontwikkelen en gebruiken van autonome systemen. Naast een aanvankelijke investering van een miljard US-dollar heeft Volkswagen ook dochteronderneming AID (Autonomous Intelligent Driving) ondergebracht bij Argo AI. Nu het budget voor autonoom rijden is toegezegd door de Raad van Toezicht, zet Volkswagen Bedrijfswagens de volgende belangrijke stap richting de toekomst van autonoom rijden. Het bedrijfswagenmerk is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van volledig autonome systemen en het commerciële gebruik ervan in stedelijke gebieden. Volkswagen Bedrijfswagens gaat Special Purpose Vehicles – kortweg SPV’s – ontwikkelen en bouwen, zoals autonoom rijdende robottaxi's en bestelwagens.

Naast de investeringen in Argo AI besteedt de Volkswagen Groep ook miljarden aan projecten van Car.Software Organization. Dit softwarebedrijf ontwikkelt parallel en onafhankelijk van Argo AI ondersteunde en geautomatiseerde rij functies tot niveau 4 voor de particuliere mobiliteitstoepassingen van alle merken van de Volkswagen Groep.

Wereldpremière elektrische ID. Buzz in 2022

Volkswagen Bedrijfswagens ontwikkelt de voertuigen waarin het zogeheten Self-Driving-System (SDS) van Argo zal worden toegepast. Deze voertuigen zijn gebaseerd op de volledig elektrische ID. Buzz, die volgend jaar zijn wereldpremière beleeft. De voorbereidingen draaien al op volle toeren om de iconische Bulli niet alleen te elektrificeren, maar ook om te vormen tot een baanbrekend autonoom voertuig met SDS.

ID. Switch

Voor wie straks graag een ID. Buzz rijdt, maar nu al zijn bus wil vervangen, biedt Volkswagen Bedrijfswagens ID. Switch. Daarmee lease je nu een Caddy Cargo of Transporter 6.1 en switch je straks naar een ID. Buzz. Meer informatie over ID. Switch is te vinden op deze pagina.